Een nieuwe oplossing voor een verouderde huid rondom de ogen

Nieuwsbrief 3 november 2017

Een nieuwe oplossing voor een verouderde huid rondom de ogen

Op onderzoek uit

Ik hoorde al sinds een ruim een jaar over een nieuwe methode, waarmee de oogleden gelift kunnen worden, zonder dat daar de traditionele ooglidcorrectie waarbij huid weggesneden wordt, aan te pas komt.

Dat klinkt interessant en ik ben daarom op onderzoek uitgegaan, omdat de vraag naar verjonging, verstrakking en versteviging van de oogleden best groot is.

De methode heet Plexr en blijkt een behandeling die door middel van hitte de huid plaatselijk (puntsgewijs) verdampt, waardoor er samentrekking van de huid ontstaat. Hierdoor wordt de huid subtiel samengetrokken en is het resultaat een lift/correctie van het ooglid.

De methode is geschikt voor degenen die wél graag hun oogleden wat willen verjongen of liften, maar die nog niet toe zijn aan een ooglidcorrectie bij een kliniek, waarbij huid weggesneden wordt.

De reden daarvoor kan zijn: het is nog niet heel erg, er is misschien angst om een kleine operatie te ondergaan of de hoge kosten kunnen een rol spelen.

Plexr heeft een zeer toegankelijke prijs.

Wat kun je verwachten tijdens een behandeling

De pijn valt mee want we gebruiken een verdovende zalf vooraf. De behandeling is kort. Na de behandeling zijn kleine bruine korstjes zichtbaar en deze mogen gecamoufleerd worden. Meteen na de behandeling kan de huid nog 24 uur wat opgezwollen en er wat rood uitzien. Na ongeveer een week vallen de korstjes er af en is de huid zachtroze deze kleurt weer bij naar de normale huidskleur. Er zijn geen littekentjes. 

Wat is een reden om Plexr te laten doen:

Gradatie 1: je hebt last van beginnende overhangende oogleden en vindt het puur cosmetisch een beetje storend en verlangt terug naar die frisse “open” oogopslag. In dit geval kunnen er enkele “stipjes” geplaatst worden voor een subtiel effect.

Gradatie 2: je hebt zichtbaar overhangende oogleden, misschien ervaar je dit als: het hoort bij mij nu en ik heb er geen last van. Het kan echter ook zijn dat het je cosmetisch wél stoort maar dat een ooglidcorrectie nog een stap te ver is voor jou.

Gradatie 3: je hebt zichtbaar overhangende oogleden en je ondervindt hier hinder van. Je oogleden en oogspieren raken in de loop van de dag vermoeid omdat het moeite en energie kost de oogleden te “dragen”, omdat deze uitgerekt/verslapt zijn. Je krijgt misschien soms de opmerking van anderen: “wat zie je er moe uit” óf “ben je soms boos of chagrijnig?”. Anderen kunnen een frons(rimpel) of een vermoeide uitdrukking (terwijl je je misschien blij en fit voelt) interpreteren als zodanig. Dit is eigenlijk de meest voorkomende reden dat onze klanten tot nu toe hebben gehad om de fronsrimpel op te laten vullen of om de oogleden te corrigeren. Zij willen eruitzien zoals zij zich écht voelen.

Gradatie 4: je hebt wat zwaarder overhangende oogleden, waardoor je oogkringspieren vermoeid zijn en dit leidt tot hoofdpijn. Je overweegt misschien al langer een ooglidcorrectie omdat je er echt last van hebt en de dokter heeft dit ook geadviseerd. De reden voor jou om dit nog niet te doen kan zijn de kosten of de hersteltijd of het tegen de ingreep zelf opzien. 

De behandeling en de resultaten

Dit zijn enkele voor- en na foto’s. Wilt u weten hoe een behandeling eruit ziet, klik dan hier.

   


Interesse?

Het is mogelijk om langs te komen voor een vrijblijvend en gratis consult met onze cosmetisch arts. Je kunt via de link online een afspraak inboeken hiervoor of bellen naar 0527687740.

Je kunt ook rustig eens op de website van onze arts  rondkijken en de website van Plexr zelf of op onze eigen website.


Op naar een frisse blik!


Met vriendelijke groet,

Marina Korf-Kroon