5 Vaak voorkomende oorzaken van overmatige haargroei en oplossingen


Nieuwsbrief december 2017

Ongewenste Haargroei.. de meesten van ons hebben er in meerdere of mindere mate last van. Maar waar wordt het door veroorzaakt en wat kun je er eigenlijk aan doen? 

In deze nieuwsbrief meer over de oorzaken en de oplossingen.

1. Verandering in hormonen

Of het nu komt door de puberteit, zwangerschap of de menopauze, een verandering in je hormoonhuishouding heeft invloed op je haargroei. Haargroei op nieuwe plekken kan hier ook een gevolg van zijn. Wanneer de gezichtsbeharing het gevolg is van hormonale schommelingen is dit meestal niet voor altijd. Wanneer je de hormonale verandering aanpakt zal ook de beharing in de meeste gevallen verminderen. Ga voor advies hierover langs bij je huisarts.

2. PCOS

Het polycysteus ovarium syndroom is een aandoening waarbij er vochtblaasjes in de eierstokken aanwezig zijn. Dit komt bij 5 tot 10% van de vrouwen voor. Door dit syndroom treden veranderingen in je hormoonbalans op. Een gevolg hiervan kan onder andere meer gezichtsbeharing zijn. PCOS-Solutions is een leuke informatieve website over hoe je op een natuurlijke manier PCOS klachten kunt verminderen.

3. Cushing syndrome

Dit is de verzamelnaam van symptomen veroorzaakt door een te hoog cortisolgehalte in het bloed. Dit kan komen door de inname van bepaalde medicijnen of een te hoge cortisolproductie door de bijnieren. Gezichtsbeharing is één van de gevolgen. Je huisarts kan je helpen met medicatie of een doorverwijzing naar een specialist.

4. Medicatie

Het gebruik van de anticonceptiepil kan ook een toename van de gezichtsbeharing tot gevolg hebben. De hormonen veroorzaken haargroei op plekken waar je dit liever niet ziet. Een andere vorm van anticonceptie kan in deze gevallen een oplossing bieden. Ook van sommige andere medicijnen is bekend dat een van de bijwerkingen overmatige haargroei kan zijn. Gebruik je medicatie en heb je last van méér haargroei, raadpleeg dan altijd de bijsluiter.

5. Erfelijkheid

Het kan ook zijn dat de haargroei erfelijk is, oftewel genetisch bepaald is. Soms is er echter wél een trigger nodig om het daadwerkelijk te activeren.Wat kun je (nog meer) doen om ongewenste haargroei tegen te gaan?

Wij bieden verschillende methodes aan om haargroei te verminderen. Bij hormonale, sterke haargroei zetten wij LASER in. Bij gemiddelde, ongewenste en donkere haargroei zetten we IPL in. Bij blonde en lichte, stugge haren hebben we electrische epilatie waarbij de haren één voor één verwijderd worden door middel van coagulatie. Bij storende donsbeharing zetten we EpilXcel in.

Wil je hier meer informatie over?

Kom dan vrijblijvend langs voor een gratis informatief gesprek waarin je een passend advies ontvangt. Klik hier voor het boeken van een afspraak daarvoor.

Liever meteen een behandeling boeken? Klik dan hierACTIES HUIDVERBETERING EN HUIDVERJONGING

EINDEJAARS SALE

Gedurende de maand december hebben we 10% korting op verschillende producten.

Eindejaarssale donderdag 28 december van 16:00 - 20:00 uur (OP=OP)

Graag willen wij ook dit jaar afsluiten met een eindejaarssale, met korting tot 25% op producten op voorraad.

 


 

   

Wij wensen iedereen gezegende feestdagen toe en een mooi uitziend 2018!

Met vriendelijke groet,

Marina Korf-Kroon